Tips og tricks til vordende forældre

Screen Shot 2013-03-22 at 11.21.12 AM

Politikens bog om “Det lille barn” af Benedikte Hertel er en rigtig god guide til den vordende mor og far. Den gennemgår stadie for stadie det lille barns udvikling fra nyfødt til 3årig med tips, tricks og grundlæggende information, der kan hjælpe de vordende forældre i hverdagen.

Der findes selvfølgelig mange ressourcer online, som også er meget værd for kommende forældre, men en samlet bog fra en velkendt og troværdig kilde giver både overblik og en tryghed, der er meget værd, når man gerne vil være sikker på at komme godt fra start med rollen som nybagt forældre. Fra det første kapitel med fokus på, at “en mor og far bliver født” til de sidste kapitler, der handler om, hvordan det lille barn kommer af med bleen, bliver du guidet gennem de første år som forældre.

Bogen er en kilde til viden og gode råd, du igen og igen kan gribe til, når du er i tvivl om, hvad du skal gøre eller bare gerne vil læse lidt om barnets udvikling på det stadie, det befinder sig på. Den nye mor får naturligvis også tips til amning og råd til hvordan hun kan håndtere negative følelser, stress og fødselsdepression, ligesom bogen kommer omkring børn med særlige plejebehov, så nye forældre er godt rustet, når de konsulterer bogen.

“Det lille barn” kommer desuden ikke kun omkring barnets udvikling og behov, men også omkring forældrenes udvikling fra kærestepar til forældre, om de udfordringer der ligger i at blive mor og far, og om hvordan forskellige forløb kan håndteres, så den ny familie kommer helskindede igennem en periode, der på en gang er meget stresset og helt igennem fantastisk.

Suppler op med online ressourcer

Kommende forældre vil på helt naturlig vis søge information om graviditet, fødsel og barnets første år, og “Det lille barn” er blot en ud af mange kilder, der kan hjælpe nybagte forældre på vej til en god start med det lille nye familiemedlem. Online ressourcer, fora og sociale medier spiller også en stor rolle, når det kommer til at finde viden og dele erfaringer  om barnets første år. Det er en rigtig god ide at supplere fysiske boger med online muligheder for den vej rundt at dække alle de forskellige typer for informationsbehov, der melder sig hos de vordende forældre.

En oplagt gaveide

“Det lille barn” er en oplagt gaveide til vordende forældre, og hvis du virkeligt vil glæde en vordende mor og far kan du kombinere viden med noget lækkert og praktisk – for eksempel en lækker pusletaske eller noget smart udstyr til den første tid med en baby også en god ide. Det svenske mærke bystroom er nok mest til mor, men du kan godt tænke kreativt og give en gave, der vil glæde begge forældre. For eksempel en lækker bystroom pusletaske i et smart design, som far også kan identificere sig med. Put bogen “Det lille barn” ned i tasken, og giv det hele som en super gave for eksempel til et babyshower.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *