Sådan blir en Jernmand til

I dette indlæg vil vi anmelde bogen, Jernmænd, som er skrevet af Cykelrytteren Rolf Sørensen, Ironmanden Rasmus Henning og Golfspilleren Steen Tinning.

Bogen handler om, hvordan løb og almindelig træning ikke længere er nok for mange mennesker.

Et halv marathon eller et marathon er ikke længere hårdt nok og folk prøver nu kræfter med Ironman disciplinen for at udfordre deres personlige grænser og opleve suset.

Skal man gennemføre en Ironman skal man starte med at svømme 3,8 km i åbent vand.

Derefter skifter man til en cykeltur på 180 km og slutter af med et marathon på 42 km.

Kan man klare dette på omkring de 11 timer er man en ganske habil Ironman mens mange af de professionelle gennemføre på langt færre timer.

Her er svømningen en stor del af træningen da man kan træne uden at belaste kroppens led på samme måde som ved løb og cykling men har man denne stærke ambition skal man også passe på.

Bruger man mange timer i svømmehallens bassin eller på det åbne hav, kan man med fordel investere i et par speciallavet ørepropper som kan forhindre ”svømme-øre” og ”surfer-øre”

Udover svømningen skal der også trænes intensivt på cyklen og mange Ironmænd har nogle lette Carbon cykler som de kan cykle mange hundrede kilometer på.

At være jernmand er ikke en billig sport og en god Carbon cykel kan sagtens koste 20.000 danske kroner. Men cyklen skal også cykle mange kilometer og det gør man ikke vare på en citybike.

Derudover skal der bruges utrolig mange timer på løbebånd og på lange løbeture, hvor både langdistance løb og interval er en del af træningen.

Jernmænd bogen handler om Rolf Sørensen og Steen Tinning og hvordan de trænede op til netop en Ironman.

Her fik de hjælp fra den professionelle Ironman Rasmus Henninge. Bogen beskriver deres træningsforløb og det store dag hvor de skulle gennemføre det anstrengende og krævende løb.

Det er en inspirerende bog som giver et godt indblik i hvor meget det i virkeligheden kræver for at gennemføre netop en Ironman.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *