kokkens bog om kaffe af Mark Banks

I denne uge skal vi se på anmeldelsen af bogen ”kokkens bog om kaffe” af Mark Banks m.fl. udgivet igennem forlaget Atelier. Bogen handler om alt der har med kaffe, og starter ud med en grundig fortælling omkring kaffens historie og den kulturelle historie som kaffen har haft igennem tiden. Dette er stærkt efterfulgt af række gode opskrifter som langt overskygger nytidens nespresso maskiner. Bogen kommer også med en tips og tricks omkring kaffebrygning og et overblik over alle de bønne typer som der findes.

En del danskere benytter kaffe som en energikilde om morgen, og som det eneste der kan få dem ud af sengen, ud af søvnen. Hvis man ønsker at få en anden holdning til kaffe, kan ”kokkens bog om kaffe” være et godt valg, da man igennem bogen for opbygget et nærmest religiøst forhold til kaffe. Mange vil opleve en helt ny smagsverden igennem bogen, og kaffe vil aldrig være det samme igen.

Kaffens historie strækker sig langt tilbage i vore kultur og har udviklet sig til at være noget man finder over alt – lige fra de fysiske medier til de litterære medier. Hvor Karen Blixens romaner fortæller omkring rejsen for at skabe den bedste kaffe til Per Vers danske rap omkring sort kaffe om morgen.

Selvom det engang er blevet sagt at kaffe er kaffe er kaffe, så viser denne bog os, at kaffe ikke bare er kaffe. Der er rigtig mange forskellige typer sort kaffe, og hvis man tilføjer alle de måder som man kan tilberede kaffe på, så ender man med et utal af kaffe typer. Når man til dette tilføjer den ændrede kvalitet alt efter ristningen, lokation og så videre, vil selv ikke denne bog kunne nå at snakke om dem alle sammen, selv om Mark Banks prøver ihærdigt at oplærer dig i alt omkring kaffen.

Hvis du er på udkig efter den perfekte kop kaffe, og allerede har afsøgt de lokale caféer, så har du nu mulighed for at få råd til at brygge den perfekte kop kaffe selv, ved at læse ”Kokkens bog om kaffe”. Så hvis du skulle have en lille smule tendens til at være feinschmecker gemt i dig, når det kommer til kaffe, så er dette bogen for dig. Køb bogen i dag, og nyd’ den perfekte kop kaffe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *