Gode bøger til dig, der gerne vil være hesteejer

Der findes et væld af bøger med fokus på ridning og hesteport, men hvor finder man information om det at have og holde hest? Politikken har lavet en god bog, der kommer omkring det hele – den hedder “Politikkens bog om hest og pony”. Den er pt udsolgt fra flere online webshops, men du kan låne den på biblioteket.

Hvis du har brug for en grundig gennemgang af alt, du bør vide som hesteejer, er denne bog et godt sted at begynde. Bogen gennemgår alt fra valg af hesterace, hvad du skal holde øje med, når du køber hest, hvordan du passer hesten, hvordan du transporterer den og meget mere. Du finder ud af hvilken hestetype, der passer bedst til dig, ved at gøre dig nogle grundige overvejelser, og det kan bogen hjælpe dig med.

Den giver dig samtidigt mulighed for at få en fornemmelse af, hvad det kræver at passe en hest – både økonnomisk og tidsmæssigt, og den forbereder dig på alskens små problemstillinger og klæder dig på til valg, du med garanti ikke har stået overfor før: Skal min hest stå på spåner eller på træpiller til heste? Skal den have en sliksten med salt eller skal jeg købe foder med et højt saltindhold? Skal den opstaldes eller har jeg råd til og mulighed for at benytte mig af andre løsninger?

Der er meget at tage stilling til, når du overvejer at blive hesteejer, og derfor er det også en god ide at søge information fra flere kilder end blot en enkelt bog. Spørg andre hesteejere til råds, få et godt råd fra din lokale rideskole og find tips og tricks på hestefora, hvor andre ryttere deler deres erfaringer ud. Hvis du er rimeligt godt inde i fagtermerne, kan du også finde et væld af god litteratur om heste på engelsk. Britterne har en lang tradition som stolte ryttere, og det præger selvfølgelig deres udvalg inden for fagspecifik litteratur henvendt nye såvel som garvede hesteejere og ryttere.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *