Bag skønne kager og godt bagværk med A.C. Perch’s Tea Room

A. C. Perch’s Tehandel er Europas ældste tehandel og en ekspert, når det kommer til kvalitetste fra hele verden. Det gamle tehus har formået at forny sig uden at miste den traditionsrige identitet, der definerer dem den dag i dag.

De har blandt andet drevet et succesfuldt Tea Room i København på Kronprinsensgade, hvor den gamle forretning stadig ligger, som den har gjort det i mere end 175 år. Nu har yngste generation (nærmere betegnet Stine Hincheldey Alwén) forfattet en bog, der byder på et væld af lækre opskrifter, som selvfølgelig nydes bedst med en kop dejlig te.

Bogen hedder Afternoon Tea, og som titlen antyder, handler det hele ikke blot om kager og bagværk. Med bogen får du en introduktion til de mange, forskellige traditioner, der knytter sig til engelsk Afternoon Tea og andre teskikke. Bogen går tæt på tetraditionerne, deres oprindelse og udførelse, så der er rigeligt at finde for en ægte teentusiast, der vil vide mere om spørgsmål såsom, hvorvidt en god kop sort te bør drikkes med sukker, mælk, citron eller helt ren, eller hvad forskellen er på tebrygning af hvid, grøn og sort te.

Bogen opskrifter er desuden alle delt op efter årstid – så du får inspiration både til sommer, vinter, efterår og forår fra de lige omkring 200 sider. Mange af disse opskrifter henter deres inspiration i de selvsamme tetraditioner, der beskrives tidligere i bogen: lemon curd og scones, samt fingersandwiches er blandt disse.

Men der er også opskrifter på julebag og på helt nye og mere eksotiske delikattesser såsom japansk tiramisu.

Bogen kan klart anbefales – også som julegave. Du finder den på www.perchs.dk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *