Anmeldelse af ‘ En Kvindes Pris’

En sand historie fra Cambodia
Hvis du ikke allerede har læst ‘En Kvindes Pris’, der skildrer Somaly Mams historie om, hvordan hun som barn blev solgt som sexslave i Cambodia, så lyder der herfra en opfordring til at komme igang. Historien er barsk og hjerteskærende, og der er ikke sparret på detaljerne om den forfærdelige skæbne der møder piger og kvinder i andre dele af verden.

Personligt blev jeg så grebet af Somalys historie, at den havde samme effekt som ørepropper og fik mig til at lukke alt ude og læse bogen på 1,5 dag, hvilket mit selskab var lidt træt af. Bogen er meget letlæselig, og derfor går det ekstra stærkt med at få  jappet de 229 sider igennem. Historien er bygget på en virkelig historie og er derfor ekstra sørgelig at læse, men også interessant på den måde, at den er lærerig og skildrer den barske virkelige verden.

Selv kom Somaly først ud af sin årelange hverdag som sexslave med tortur og daglige voldtægter, da hun kunne købe sig fri med penge fra en meget generøs kunde.

Somaly Mams arbejde
For kvinden bag ‘En Kvindes Pris’ er det ikke nok blot at fortælle verden historien om de forfærdelig forhold, der er en realitet for mange kvinder. Derfor arbejder hun hver dag for at redde kvinder ud af prostitution og mishandling, hvilken skæbne hun har reddet over 5.000 kvinder fra. Via hendes egen fond, går en del af overskuddet fra bogsalget til at give ofre hjælp, husly og en bedre fremtid.

Desuden har Somaly Mam modtaget flere priser for hendes arbejde.

Jeg sætter pris på kvinders fortællinger og giver denne bog 5 ud af 5 stjerner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *